Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Tulevaisuusvaliokunnan valtuuskunta Pariisissa ja Brysselissä

Julkaistu 2.10.2017 11:00
Muokattu 2.10.2017 16:05

Tulevaisuusvaliokunnan valtuuskunta Pariisissa ja Brysselissä

​Tulevaisuusvaliokunnan valtuuskunta vierailee Pariisissa ja Brysselissä  1.–4. lokakuuta 2017. Valtuuskunnan matkan aiheina ovat ennakointi ja Agenda2030. Valiokunnan Eurooppa-matkan tarkoituksena on tutustua Agenda2030 -toimintaohjelman toimenpiteisiin Euroopassa ja muualla maailmassa. Lisäksi valiokunta keskustelee yhteistyöstä kansainvälisten ennakointitoimijoiden kanssa.

Pariisissa tulevaisuusvaliokunta tutustuu UNESCOn ja OECD:n ennakointiin sekä Ranskan kansallisen ennakointijärjestelmän toimijoihin. Valiokunta käy tervehtimässä myös Ranskan parlamentin Ranska-Suomi ystävyysryhmää.

Brysselissä valiokunta keksustelee EU parlamentin ja EU-komission ennakointiyksiköiden kanssa ja tapaa myös komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen. Brysselissä valiokunta tapaa myös Agenda2030 -työhön liittyvän vastinvaliokuntansa (CFDD - Conseil Fédéral du Développement Durable / FRDO - Federal Council for Sustainable Development). Agenda2030 toimintaohjelmasta keskustellaan myös UNESCO:ssa.

Valiokunnan matkalle osallistuvat puheenjohtaja Thomas Blomqvist ja edustajat Merja Mäkisalo-Ropponen, Mikko Alatalo, Harri Jaskari, Anna Kontula, Olli-Poika Parviainen, Arto Pirttilahti, Tuomo Puumala, Sari Tanus, Lenita Toivakka ja Ville Vähämäki.

Aihealueet