Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunta käsitteli välikysymystä raideliikenteen nykytilasta ja tulevaisuudesta

Julkaistu 3.10.2017 15:45
Muokattu 3.10.2017 18:52

Eduskunta käsitteli välikysymystä raideliikenteen nykytilasta ja tulevaisuudesta

Eduskunta keskusteli tänään raideliikenteen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Välikysymys (VK 3/2017) oli kaikkien oppositioryhmien yhteinen.

Oppositio kysyi hallitukselta mm. keinoja raideliikenteen määrän lisäämiseksi, ratkaisuja VR:n asiakaspalveluongelmiin sekä lisäperusteluja hallituksen valitsemalle tavalle avata rautateiden henkilöliikenne kilpailulle. Välikysymyksessä kannettiin myös huolta VR:n asemasta kilpailutuksen jälkeen.

Valtioneuvoston vastauksen antoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), jonka jälkeen puheenvuoron käytti välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Harry Wallin (sd.).

Ministeri Berner totesi hallituksen pyrkivän uudistuksella siihen, että rautatieliikennepalvelujen tarjonta lisääntyy ja monipuolistuu. ”Kilpailun avaamisen tavoitteena on, että palvelut tuotettaisiin nykyistä tehokkaammin ja että ne vastaisivat nykyistä paremmin eri asiakasryhmien tarpeisiin.”

Harry Wallin esitti puheenvuoronsa päätteeksi hallitukselle epäluottamuslausetta. Wallinin mukaan ”hallituksen valmistelu on ollut puutteellista ja hätiköityä ja uhkaa vakavasti Suomen raideliikenteen tulevaisuutta.”

Hallituksen luottamuksesta äänestetään täysistunnon alussa keskiviikkona 4. lokakuuta.

Välikysymyksestä käydyn keskustelun voi lukea täysistunnon pöytäkirjasta.

Istunnon verkkolähetyksen tallenne on nähtävissä eduskunnan sivuilla keskiviikkona.

Aihealueet
Täysistunto