Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Tulevaisuusvaliokunta julkistaa Vastatieto-raporttinsa 22.3.

Julkaistu 20.3.2017 14:10
Muokattu 21.3.2017 10:19

Tulevaisuusvaliokunta julkistaa Vastatieto-raporttinsa 22.3.

​Tulevaisuusvaliokunta julkistaa Vastatieto-raporttinsa keskiviikkona 22.3. kello 09.00-11.00 eduskunnan Kansalaisinfossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteessa: http://webcast.dimmercity.fi/view/Eduskunta/TuV22032017

 "Vastatieto – Tulevaisuuden tietoa ja asiantuntijuutta etsimässä" -raportissa tarkastellaan tiedon ja asiantuntijuuden muutosta, kartoitetaan erilaisia nykyaikaisia asiantuntijuuden muotoja, pohditaan politiikan, tiedon ja asiantuntijuuden suhdetta.

Vastatieto-käsitteen lähtökohtana on ajatus, jonka mukaan kaikki tieto muodostuu prosessissa, jossa tietoja ja näkemyksiä peilataan toisia tietoja, faktoja, tietomuotoja, teorioita ja näkemyksiä vastaan. Lisäksi raportissa luodaan malli, jossa erilaisia tiedon ja asiantuntijuuden muotoja voidaan tuoda käytännöllisesti yhteen tulevaisuutta koskevan poliittisen päätöksenteon tueksi.

Tilaisuudessa pilotoidaan samalla näkemys- ja kokemusasiantuntijuuden hyödyntämistä vastatieto-mallin avulla. Pilotin aiheena on työn tulevaisuus ja byrokratialoukut: Minkälaisia esteitä byrokratia asettaa esimerkiksi jakamistalouden mahdollistamalle uudelle työlle?

Vastatieto-raportti löytyy sähköisesti tulevaisuusvaliokunnan kotisivuilta.

 

TILAISUUDEN KOKO OHJELMA 22.3.

 

09.00 Kuulemisen avaus, tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Thomas Blomqvist.

Vastatietohankkeen esittely, kansanedustaja Anna Kontula

Vastatieto -raportin esittely, YTT Mikko Jakonen

Keskustelua

Vastatieto-pilotti: teemana tulevaisuuden työ ja byrokratialoukut. YTM, KTM Armi Mustosmäki ja YTT, Mikko Jakonen,  FM Heidi Rytkönen (tuntiopettaja, kokemusasiantuntija) ja DI Johannes Koponen (Demos-Helsinki, näkemysasiantuntija)

Keskustelu

Eduskuntakirjasto: kirjaston rooli avoimen ja luotettavan tiedon saatavuuden edistämisessä

11.00 Kuuleminen päättyy.

Aihealueet
Tulevaisuusvaliokunta