Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Sähköiset valtiopäiväasiakirjat

sahkoiset_vp_i.jpg

Sähköiset valtiopäiväasiakirjat

Valtiopäiväasiakirjat tallennetaan eduskunnan verkkosivuille suomen ja ruotsin kielellä heti, kun ne ovat saapuneet eduskuntaan tai kun eduskunnan tuottamat asiakirjat ovat valmistuneet.

Valtiopäiväasiakirjojen sähköiset versiot löytyvät eduskunnan verkkosivujen hakupalvelua käyttämällä. Hakupalvelussa on monipuoliset haku- ja haun rajausvaihtoehdot. Eduskuntatyö-hakunäkymässä saatua hakutulosta voi rajata edelleen tarkentimia käyttäen. Myös tarkennettu haku on käytettävissä.

Pääsääntöisesti sähköisiä valtiopäiväasiakirjoja ja täysistunnon pöytäkirjoja on saatavilla vuoden 1980 valtiopäiviltä lähtien. Hallituksen esitykset, valiokuntamietinnöt ja -lausunnot, kertomukset, asetukset ja valtioneuvoston päätökset ovat verkossa 1980 lähtien, muut valtiopäiväasiakirjat 1991 lähtien. Lisäksi valtiopäiväasiakirjat 1907–1908 valtiopäiviltä ja täysistunnon pöytäkirjat 1907–1908 ja 1917–1920 valtiopäiviltä löytyvät sähköisinä versioina. Aineistoista tarkemmin Valtiopäiväasiat ja -asiakirjat sekä äänestystiedot -sivulla.

Suomen valtiopäiväasiakirjat -oppaaseen on kerätty eri asiakirjatyypit, joita eduskunnalle annetaan, joita eduskunnassa syntyy ja joita eduskunnassa käsitellään. Oppaasta löytyy myös tieto siitä, mistä lähtien asiakirjat ovat saatavilla sähköisinä versioina.

Oppaan nykyisen version päivitystyö on kesken. Asiakirjojen sähköinen saatavuus -merkinnät eivät siis ole oppaassa ajantasaisia.