Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Kirjaston kalenteri

100Visio - nuorten uusi itsenäisyysjulistus - näyttely Eduskunnan kirjastossa 16.11.–7.12.2017

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka  

Onko tulevaisuuden Suomi maa, joka on tunnettu ympäri maailman tasa-arvoisuudestaan, koulutuksestaan ja puhtaasta luonnostaan? Entä jos teknologia kehittyykin niin paljon, että ihmisen työpanosta ei enää tarvita? Sen sijaan replicat valtaavat maan ja koittaa Tuomiopäivä, dystopia ja Skynet?
 
Millaista Suomea nuorten mielestä pitää tavoitella?
 
Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kaikki Suomen koululuokat ja opiskelijat kutsuttiin tekemään Suomelle uusi itsenäisyysjulistus eli visio Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta.
 
Visioita tehtiin kirjoittamalla, videoimalla, valokuvaamalla, tanssimalla, piirtämällä ja askartelemalla. Tavoitteena oli, että visioiden avulla tulisi esille, miten tai millaiseksi nuoret toivovat Suomen kehittyvän seuraavan sadan vuoden aikana. Eduskunnan kirjastoon kootussa näyttelyssä on esillä tekstejä, videoita, valokuvia, piirroksia ja käsitöitä - kilpailutöitä ympäri maan.
 
Näyttely on osa eduskunnan Suomi 100 -ohjelmaa.
Näyttelyyn on vapaa pääsy Eduskunnan kirjaston aukioloaikoina: maanantai 9–16.15, tiistai - torstai 9–18, perjantai 9–16.15, lauantai 9–15