Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Neuvonta ja tietopalvelu

tietopalvelu_140417.jpg

Tietopalvelu

Kirjaston tietopalvelu auttaa oikeudellista tietoa, yhteiskuntatietoa ja eduskuntatietoa koskevissa tiedontarpeissa. Teemme tiedonhakuja näiltä aihealueilta sekä kansainvälisten järjestöjen ja EU:n aineistoista.

Haemme tietoa ja aineistoa eduskunnan kirjaston omista kokoelmista, Internetistä sekä kotimaisista ja ulkomaisista tietokannoista, joihin kirjasto on hankkinut käyttöoikeudet. Tietopalvelu on pääosin maksutonta. Vain laajat tiedonhaut ovat maksullisia.

Tietopalvelussa ohjaamme tiedonlähteille, mutta emme anna oikeudellista neuvontaa.

Opastamme sinua etsimään ja käyttämään itsenäisesti valtiopäiväasiakirjoja, säädöksiä, oikeustapauksia sekä EU:n ja kansainvälisten järjestöjen aineistoja. Tietokantoja ja CD-ROMeja on myös itsepalvelukäytössä.

Jätä kysymys kirjastolle tietopalvelukysymyslomakkeella tai lähetä se sähköpostiosoitteeseen kirjasto.tietopalvelu@eduskunta.fi. Voit myös soittaa, puh. 09 432 3432. Vastaamme kysymyksiin kolmen arkipäivän kuluessa.

Vastauksia meiltä usein kysyttyihin ja yleisesti kiinnostaviin kysymyksiin julkaisemme Tietopalvelulta kysyttyä -sivulla.

Varaa aika tiedonhaun opastukseen

Voit varata ajan henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen, jossa tietoasiantuntijamme neuvovat kirjaston aineiston ja verkkotiedon haussa. Opastus kestää noin tunnin ja siinä keskitytään asiakkaan erityiseen tiedontarpeeseen. Annamme henkilökohtaista opastusta esimerkiksi kirjaston tai arkiston kokoelmiin, elektronisten aineistojen ja kirjaston aihealueiden tiedonlähteiden käyttöön.

Tiedonhaun opastuksen ajanvaraus

 Tietopalvelulta kysyttyä

 

 

Mistä löydän tietoa tulevista EU-vaaleista 2019?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mista-loydan-tietoa-tulevista-eu-vaaleista.aspxMistä löydän tietoa tulevista EU-vaaleista 2019?2019-04-16T07:40:00Z
Miten ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus hyväksyttiin?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/miten-ihmisoikeuksien-yleismaailmallinen-julistus-hyvaksyttiin.aspxMiten ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus hyväksyttiin?2018-12-04T12:00:00Z
Mitkä valtiot ovat tunnustaneet Suomen?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mitka-valtiot-ovat-tunnustaneet-suomen.aspxMitkä valtiot ovat tunnustaneet Suomen?2018-10-23T09:35:00Z