tietopalvelu_140417.jpg

Tietopalvelu

Kirjaston tietopalvelu auttaa oikeudellista tietoa, yhteiskuntatietoa ja eduskuntatietoa koskevissa tiedontarpeissa. Teemme tiedonhakuja näiltä aihealueilta sekä kansainvälisten järjestöjen ja EU:n aineistoista.

Haemme tietoa ja aineistoa eduskunnan kirjaston omista kokoelmista, Internetistä sekä kotimaisista ja ulkomaisista tietokannoista, joihin kirjasto on hankkinut käyttöoikeudet. Pyrimme tekemään tiedonhaut mahdollisimman nopeasti - viimeistään kolmen päivän kuluessa. Tietopalvelu on pääosin maksutonta. Vain laajat tiedonhaut ovat maksullisia.

Vastauksia meiltä usein kysyttyihin ja yleisesti kiinnostaviin kysymyksiin julkaisemme Tietopalvelulta kysyttyä -sivulla.

Tietopalvelussa ohjaamme tiedonlähteille, mutta emme anna oikeudellista neuvontaa.

Opastamme sinua etsimään ja käyttämään itsenäisesti valtiopäiväasiakirjoja, säädöksiä, oikeustapauksia sekä EU:n ja kansainvälisten järjestöjen aineistoja. Tietokantoja ja CD-ROMeja on myös itsepalvelukäytössä.

Eduskunnan kirjaston tietopalvelu palvelee eduskunnan ulkopuolisia asiakkaita. Eduskunnan sisäinen tietopalvelu palvelee eduskuntaa.

Jätä kysymys kirjastolle tietopalvelukysymyslomakkeella tai lähetä se sähköpostiosoitteeseen kirjasto.tietopalvelu@eduskunta.fi. Voit myös soittaa, puh. 09 432 3432. Vastaamme kysymyksiin kolmen arkipäivän kuluessa.

 Tietopalvelulta kysyttyä

 

 

Miten perustuslakivaliokunta on linjannut suvivirren laulantaa kouluissa?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/miten-perustuslakivaliokunta-on-linjannut-suvivirren-laulantaa-kouluissa.aspxMiten perustuslakivaliokunta on linjannut suvivirren laulantaa kouluissa?2018-04-20T07:20:00Z
Miten täysistunnon äänestystulos ilmoitetaan ja mistä äänestystiedot löytyvät?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/miten-taysistunnon-aanestystulos-ilmoitetaan.aspxMiten täysistunnon äänestystulos ilmoitetaan ja mistä äänestystiedot löytyvät?2017-10-02T12:30:00Z
Millaisia puheenvuoroja eduskunnan täysistunnoissa pidetään?https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/millaisia-puheenvuoroja-eduskunnan-taysistunnoissa-pidetaan.aspxMillaisia puheenvuoroja eduskunnan täysistunnoissa pidetään?2017-09-29T11:40:00Z

Varaa aika tiedonhaun opastukseen

Voit varata ajan henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen, jossa tietoasiantuntijamme neuvovat kirjaston aineiston ja verkkotiedon haussa. Opastus kestää noin tunnin ja siinä keskitytään asiakkaan erityiseen tiedontarpeeseen. Annamme henkilökohtaista opastusta esimerkiksi kirjaston tai arkiston kokoelmiin, elektronisten aineistojen ja kirjaston aihealueiden tiedonlähteiden käyttöön.

Tiedonhaun opastuksen ajanvaraus