Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Farmageddon : halvan lihan todellinen hinta

Farmageddon : halvan lihan todellinen hinta

Lymbery, Philip – Oakeshott, Isabel: Farmageddon: halvan lihan todellinen hinta. Helsinki, Into-kustannus,  2018. 391 s.

​Suomalaiset uskovat että maassamme tuotetaan puhtaita ja turvallisia elintarvikkeita. Vai onko niin, että aika monessa muussakin maassa kotimaisista elintarvikkeista ajatellaan samoin?

Maailman ruoan tuotannossa on kestävän kehityksen näkökulmasta suuria ongelmia. Philip Lymbery ja Isabel Oakeshott rohkenevat kysyä, onko tehomaatalous järkevä tapa tuottaa lihaa tai ylipäätään oikea menetelmä ruokkia maailman kasvavaa väestöä. Lyhyellä tähtäyksellä maatalous saadaan kannattavaksi vain suurissa yksiköissä. Mutta kestääkö maapallo yksipuolisen tehomaatalouden pitkällä aikavälillä aiheuttamaa rasitusta?

Farmageddonin tekijät ovat dokumentoineet elintarvikkeiden tuotantoa ja sen todellisia kustannuksia eri puolilla maailmaa. Jos lajien sukupuuton kaltaisille globaaleille muutoksille voitaisiin määritellä hinta, esimerkiksi halvan lihan tuotannosta tulisi äkkiä kallista.

Tiedostava kuluttaja syö lähiruokaa aina, kun se on mahdollista. Sekä kuluttajien että tuottajien tekemillä valinnoilla on merkitystä, kun tehomaataloudesta siirrytään kohti kestävämpää elintarvikkeiden tuotantoa.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 1.10.2018 15:05
Muokattu 1.10.2018 15:05

 Tutustu myös