Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Parempaan yritysverotukseen

Parempaan yritysverotukseen

Penttilä, Seppo – Nykänen, Pekka – Nieminen, Martti (toim.): Parempaan yritysverotukseen. Helsinki, Edita Publishing Oy, 2019. 339 s.

​Parempaan yritysverotukseen -kirja on keskeisessä osassa Tampereen yliopiston Yritysjuridiikan ja vero-oikeuden tutkimusryhmän hanketta, jonka osa-alue – yritystoiminnan sekä yrityksen omistajien verokysymykset – on kokoomateoksen punaisena lankana. Kirjassa tarkastellaan edellä mainittua osa-aluetta tuloverotuksen, kansainvälisen verotuksen ja EU-verotuksen näkökulmista. Kokoomateos koostuu kahdestatoista toisiaan tukevasta, mutta kuitenkin erillisestä artikkelista, jotka käsittelevät yritysverotuksen nykytilaa ja sen kehittämistarpeita.

Kaksitoista artikkelia on vielä koottu neljään suurempaan kokonaisuuteen. Ensimmäinen käsittelee digi- ja euroaikaiseen yritysverotukseen liittyviä mahdollisuuksia ja uhkakuvia. Toisessa kuvataan yrityksen tuloverotukseen liittyviä muutoksia ja muutostarpeita. Kolmannessa käsitellään arvonlisäverojärjestelmän kehittymistä ja uudistamista. Viimeisessä osiossa tarkastellaan oikeusturvaa ja yritysverotuksen ennakoitavuutta sekä verotusmenettelyyn liittyviä kysymyksiä.

Kirja tarjoaa lukijalle yritysverotuksen säädännöllisestä tilasta sekä tulevista muutoksista ja muutospaineista ajankohtaisen kuvan tiiviissä muodossa.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 18.7.2019 10:10
Muokattu 18.7.2019 10:11

 Tutustu myös