Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

The platform economy : unravelling the legal status of online intermediaries

The platform economy : unravelling the legal status of online intermediaries

Devolder, Bram (toim.): The platform economy : unravelling the legal status of online intermediaries. London, Intersentia, 2019. 398 s.

​Facebook, Uber ja Airbnb ovat vaivattomina vaihdantaympäristöinä monen kuluttajan käytössä. Kuluttajat harvemmin joutuvat kohtaamaan alustatalouden oikeudellisia haasteita, joiden vaikutukset näkyvät niin paikallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Teoksessa käydään läpi alustatalouteen liittyviä EU-oikeudellisia, työoikeudellisia ja vero-oikeudellisia kysymyksiä.

Kirjan alkusysäyksinä olivat Euroopan unionin tuomioistuimen kaksi ennakkotapausta Uber-sovelluksen oikeudellista asemaa. Nämä ratkaisut olivat myös kimmokkeena konferenssin järjestämiselle, jossa oikeudenalojen asiantuntijat kartoittivat Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisujen vaikutuksia. Konferenssin tuloksista kirjoitettiin kolmetoista artikkelia, jotka ovat luettavissa Devolderin toimittamasta teoksesta.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 4.9.2019 9:20
Muokattu 4.9.2019 9:24

 Tutustu myös