Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Valrätt : en introduktion till den rättsliga regleringen av de allmänna valen

Valrätt : en introduktion till den rättsliga regleringen av de allmänna valen

Johansson, Svante O.: Valrätt: en introduktion till den rättsliga regleringen av de allmänna valen. Stockholm, Jure Förlag, 2018. 242 s.

​Kirja esittelee Ruotsin yleisiä vaaleja koskevan oikeudellisen sääntelyn. Teoksessa käsitellään vaalijärjestelmään liittyviä yleisiä periaatteita ja käydään läpi vaaliprosessin eri vaiheita.

Ruotsissa yleisiä vaaleilla valitaan edustajia valtiopäiville, maakäräjien valtuustoihin, kunnanvaltuustoihin ja Europarlamenttiin. Ruotsissa on suhteellinen vaalijärjestelmä kuten Suomessa, mutta vaalien toteuttamistapa eroaa merkittävästi maiden välillä. Vaalit käydään Ruotsissa listavaalina, jossa pääsääntöisesti äänestetään ehdokkaan sijaan puoluetta. Vaaleissa on kuitenkin mahdollista antaa ehdokkaalle myös henkilöääni.

Kirjassa on runsaasti viitteitä vaalilainsäädännön esitöihin, oikeuskäytäntöön ja oikeuskirjallisuuteen. Näiden viitteiden avulla on halutessa mahdollisuus perehtyä aiheeseen syvällisemmin.


Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 10.1.2019 16:05
Muokattu 14.1.2019 9:43

 Tutustu myös