Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

World inequality report 2018

World inequality report 2018

Alvaredo, Facundo (toim.) et. al.: World inequality report 2018. Cambridge, Massachusetts, The Belknap Press of Harvard University Press, 2018. 332 s.

​Raportti pohjautuu järjestelmällisesti koottuun tietoon tulojen ja varallisuuden jakautumisesta ja siitä, miten tämä on muuttunut. Raportti osoittaa, että eriarvoisuus on lisääntynyt viime vuosikymmeninä useimmilla maailman alueilla. Vain kasvun vauhdissa on vaihtelua.

Tutkijoiden käytössä on ollut tiedot kansantalouden tilinpidosta eri valtioista, tilastoja kotitalouksien tuloista ja varallisuudesta, verotietoja sekä muuta tilasto- ja tutkimustietoa. Tutkimusaineiston pohjalta he ovat koonneet laajan katsauksen taloudelliseen eriarvoisuuteen vertaillen sitä myös maittain ja alueittain.

Raportin tekijäjoukon taustalla on 2000-luvun alusta toiminut tutkijoiden maailmanlaajuinen verkosto, joka tuottaa tietoa World Wealth and Income -tietokantaan. WID.world-tietokanta  käytettävissä vapaasti verkossa.


Julkaisu elektronisessa muodossa
Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 13.9.2018 13:35
Muokattu 13.9.2018 13:35

 Tutustu myös