vierailulle_20140326.jpg

Vierailulle eduskuntaan

Eduskuntatalossa loppuvuoteen 2017 jatkuva peruskorjaus rajoittaa vierailumahdolli-suuksia eduskunnassa, eikä esimerkiksi opastettuja kierroksia järjestetä lainkaan. 

Täysistunnoissa, Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa ja Eduskunnan kirjastossa yleisö voi kuitenkin vierailla normaalisti.

Täysistuntoa seuraamaan

Eduskuntatalon peruskorjauksen aikana täysistunnot järjestetään Sibelius-Akatemian talossa Pohjoisella Rautatiekadulla. Yleisö voi seurata kaikkia eduskunnan täysistuntoja paikan päällä. Sisäänkäynti yleisölehterille on Eduskuntakadulta.

Huom! Väliaikaisen istuntosalin yleisölehteri ei ole esteetön. 

Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskunnalla ei ole vieraspysäköintipaikkoja yksityisautoille. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja.

 

 

 Lisää tietoa