Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Vierailulle eduskuntaan

vierailulle_20140326.jpg

Vierailulle eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tutustua osallistumalla opastettuun kierrokseen. Eduskunnan kaikki täysistunnot ovat myös yleisölle avoimia, samoin Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C).

​Opastetut kierrokset

Opastusajat ovat varattavissa vain sähköisen varauskalenterin kautta. Valitettavasti suurin osa syksyn opastusajoista on jo varattu.

Minimikoko yhdelle ryhmälle on 6 henkeä, maksimikoko 25 henkeä.

Opastuksia koskevat kyselyt voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoa seuraamaan

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja.

 2017_Eduskunta_kaikki_yleisosisaankaynnit.jpg