Viimeksi julkaistu 6.6.2021 14.45

Täysistunnon puheenvuoro PTK 125/2020 vp Täysistunto Keskiviikko 7.10.2020 klo 10.00—21.09

3.  Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2021

Hallituksen esitysHE 146/2020 vp
12.42 
Arja Juvonen ps 
(vastauspuheenvuoro)
:

Arvoisa puhemies! Korona vie keuhkot potilailta, mutta se vie myös palkeet yhteiskunnalta, ja se on suora isku ihmisen palleaan. Samaan aikaan pääministeri kyseenalaistaa yhteiskuntavastuuta, että löytyykö sitä yrityksiltä. Kysynkin keskustalta: oletteko te samaa mieltä? 

Kun perussuomalaiset puhuvat siitä, että julkista sektoria ei tule paisuttaa, mehän puhumme siitä, että maakuntahimmeleitä ja hallintoa ei pidä kasvattaa. Kysyisin, arvoisa ministeri: millä palkeilla viette sotea eteenpäin? 

Oppivelvollisuusiän nostamisesta toteaisin sen, että toisen asteen rehtorit ovat kommentoineet, että tämä on täysin väärä liike. Sen sijaan pitäisi keskittyä koululaisten ja oppilaiden elämänhallintatilanteisiin, mielenterveyteen ja siihen, mitenkä näissä voisi tukea. [Vasemmalta: Niin me teemme!] Kysynkin teiltä: Tuotteko terapiatakuun? Millä tavalla se liitetään soteen, koska suuri pelko on, että palvelut menevät niin kauas, että niitä ei riitä lapsille ja nuorille, nuorille aikuisille, saati aikuisille?