Täysistunnon puheenvuoro
PTK
126
2020 vp
Täysistunto
Torstai 8.10.2020 klo 10.00—22.01
3
Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2021
Hallituksen esitys
18.42
Arja
Juvonen
ps
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa herra puhemies! Kun täällä joku äsken kyseli, miten ne hoitoalan ihmiset jaksavat tätä maskia pitää, niin kyllähän se kuuma on, voin kertoa — 24 vuotta työtä siellä — on nuori tai vähän iäkkäämpi. Koronalisä olisi siksikin paikallaan. Se olisi hyvä työllistämistoimi. Valitettavasti ministeri Vanhanen ehti jo lähteä. 
Arvoisa ministeri Lintilä, olette todella ollut hyvin yritysten ja yrittäjien asialla, ja siitä teille kiitos. Olette ollut ponteva. Mutta toivoisin, että pidätte myös huolen siitä, että nyt, kun avataan esimerkiksi matkailua, tämä matkailukupla ei haihdu saippuakuplaksi, että tiedotus ja ohjeistus ja neuvonta pätevät ja ihmiset muistavat varoa edelleen tätä koronavirusta. Se on kaiken a ja o. 
Arvoisa ministeri Haatainen, kysyisin teiltä nuorten tilanteesta. Kun tänä kesänä monelta nuorelta jäi kesätyöt saamatta, niin miten valmistautuisitte siihen, että ensi kesänä tilanne olisi toinen? Olen esittänyt tällaista mallia, että kotitaloudet voisivat palkata nuoria, koska heillä on myös pääomaa sitä tehdä. Mitä vastaatte tähän? Olisiko joku hallituksen kesäseteli [Puhemies koputtaa] mahdollinen nuorille? — Kiitos. 
Viimeksi julkaistu 26.11.2020 13.37