Täysistunnon puheenvuoro
PTK
19
2018 vp
Täysistunto
Torstai 8.3.2018 klo 16.02—18.59
2.1
Suullinen kysymys kustannuksista sote-uudistuksessa (Eeva-Johanna Eloranta sd)
Suullinen kysymys
SKT 21/2018 vp
16.14
Arja
Juvonen
ps
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa rouva puhemies! Ministeri Orpo, mainitsitte puheenvuorossanne, että jos sotea ei tehdä, niin vaarana on, että palvelut heikkenevät ja verotus kasvaa. Uudellamaalla, kuten kotikunnassani Espoossa, on jo arvioitu, että verorasitus kyllä kasvaa tämän soten myötä. 
Nostaisin tässä esille ikääntyneet ja kotihoidon soten keskiössä. THL tutki vanhuslain aikaan, että kun kotihoitoon tuli entistä enemmän ihmisiä hoidettavaksi, niin hoitajien määrä väheni. Mitenkä te lupaatte, että tulevaisuudessa tässä sotessa riittää hoitajia sinne kotihoitoon? 
Sitten vielä yksi hyvin tärkeä kysymys. Kukaan kansalainen ei ymmärrä tästä sotesta yhtään mitään. [Ben Zyskowiczin välihuuto] Olen saanut valtavasti yhteydenottoja — Ben Zyskowicz, varmasti te myös — että mitä se sote tarkoittaa. Voitteko te vääntää sen selkokielellä ihmisille, koska ihmiset kysyvät, että ”mikä ihmeen sote-keskus, onko se terveysasema, minne minä tulevaisuudessa menen, pääsenkö minä röntgeniin, entä magneettikuvaan, eihän sinne tänä päivänäkään pääse”? [Puhemies koputtaa] Ja missä on se Roope Ankan [Puhemies: Aika!] rahakirstu, mistä raha tähän kaikkeen löytyy? 
Viimeksi julkaistu 20.3.2018 11:24