Täysistunnon puheenvuoro
PTK
73
2020 vp
Täysistunto
Torstai 14.5.2020 klo 16.00—18.40
3.9
Suullinen kysymys Kestävä elvytys -työryhmän kokoonpanosta (Hannu Hoskonen kesk)
Suullinen kysymys
SKT 70/2020 vp
17.30
Ympäristö- ja ilmastoministeri
Krista
Mikkonen
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Tavallaan tämäkin aihe kyllä liittyy koronaan, koska puhumme elvytyksestä ja siitä, miten me voimme tämän kriisin jälkeen nousta jaloillemme. Sehän on koko meidän hallituksen yhteinen tehtävä, ja tätä varten on asetettu iso Hetemäen työryhmä, jossa ovat mukana kaikki ministerit ja johon kaikki ministeriöt myös tuovat ehdotuksia ja ideoita ja jossa on tiedepaneeli apuna. 
Ympäristöministeriössä me asetimme kestävän elvytyksen työryhmän, jossa etsitään niitä keinoja, miten varmistamme, että teemme tämän elvytyksen niin, että ne toimet samalla auttavat meitä kestävyyskriisissä koronan jälkeen, eli ilmastokriisin ja luonnon monimuotoisuuskadon ratkaisemisessa, koska me tiedämme, että elvytystoimet tulevat olemaan varsin mittavia ja meidän kannattaa se sama euro käyttää hyödyksi monen yhteisen kriisin ratkaisemiseksi. Tätä tehdään.  
Tämä työryhmä on nyt viime perjantaina julkaissut ensimmäisiä tuloksia, [Puhemies koputtaa] luonut tällaisen kriteeristön, millä voimme arvioida, että ne toimet, mitä valitaan, samalla auttavat meitä ratkaisemaan ilmastokriisiä eivätkä vie taaksepäin [Puhemies koputtaa] ja samalla koronan kriisiajan jälkeen pääsemään jaloillemme, ja biotalous on varmasti yksi osa siinä. [Puhemies koputtaa] Metsäneuvosto on tästä myös käynyt hyvän keskustelun ja antanut evästyksiä. 
Viimeksi julkaistu 22.5.2020 12.57