Täysistunnon puheenvuoro
PTK
83
2020 vp
Täysistunto
Perjantai 29.5.2020 klo 10.00—13.17
3
Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta
Hallituksen esitys
Valiokunnan mietintö
Pöytäkirjan liite EDK-2020-AK-305008
Lausumaehdotus 29.5.2020
Liite 3A
11.37
Pauli
Kiuru
kok
Arvoisa herra puhemies! Palautetta on tullut näistä aukioloajoista, ja aamun osalta esitimme kello viittä. Itselleni on tullut palautetta huoltamoyrittäjiltä, jotka palvelevat heti viiden jälkeen ammattikuljettajia, joilla on tiukat lepotaukomääräykset. Niitä pitää noudattaa, ja tietysti liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että pääsee asiallisiin tiloihin aamukahville, aamiaiselle ja wc-tiloihin ja näin poispäin. Eli sen suhteen olisi ehkä ollut syytä harkita sitä kello viiden aikaa vielä uudestaan. Tuskin sinne viiden aikaan tulee ihmisiä muuten notkumaan ikään kuin aiheuttaen lisää riskiä. 
Sitten tähän, mitä edustaja Myllykoski puhui raveista, niin juuri näin: kun puhumme tartuntatautilaista ja puhumme tässä ravitsemusliiketoiminnasta, niin kyllä siihen tämä katsomoasia sitä kautta liittyy aivan oleellisella tavalla, vaikka puhemies vähän varoitteli tästä aiheesta. Kyllä se linkki siinä on olemassa. Turvallisuussuunnitelmat on olemassa seuroilla, Veikkausliigalla ja varmasti myös raviväellä, ja uskon, että urheiluyhteisö on sitoutunut toimimaan turvallisuus ensisijaisena prioriteettina. 
Kiitän edustajia Eskelinen, Asell ja Myllykoski hyvistä kannanotoista, ja muistutan, että ministeri Kosonen on tässä katsomoasiassa varmasti tekemässä tämän vuoden osalta tärkeintä urheilupoliittista päätöstä, kun hän vastaa kirjalliseen kysymykseen. 
Viimeksi julkaistu 22.6.2020 15.48