Täysistunnon puheenvuoro
PTK
85
2018 vp
Täysistunto
Tiistai 18.9.2018 klo 12.01—20.01
3
Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2019
Hallituksen esitys
15.45
Arja
Juvonen
ps
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa rouva puhemies! Edustaja Mäkisalo-Ropponen, nostitte erittäin tärkeitä asioita esille puheenvuorossanne, ja kyllä se niin on, että ei sitä rahaa ole riittävästi, ei ole riittävästi sitä rahaa, mitä taas, edustaja Kauma, luettelitte, että mitä kaikkea hyvää ollaan tekemässä. 
No, ne työpaikat. Edustaja Hoskonen, te mainitsitte, että työpaikkoja pitää tehdä. Meillä on ristiriitainen näkemys, koska te olette sitä mieltä, että irtisanomissuojan heikentäminen tuo työpaikkoja, mutta ei se kyllä niin ole. Se on heikennys ihmiselle. 
Super ja Tehy aloittavat vuoronvaihtokiellon 26.9., ja kyllähän se niin on, että siellä katsotaan, että mistä se hoitaja löytyy. Oletteko todellakin viemässä loppuun asti tämän irtisanomissuojan heikentämisen? Tämä on todella, todella törkeä ja väärä liike, ja sillä ei todellakaan näitä työpaikkoja tehdä. 
Nostan vielä esille nämä heikennykset vanhustenhoidosta ja sen, että perussuomalaiset pitivät tiukasti kiinni, että hoitajamitoitusta ei heikennetä. Ministeri Petteri Orpo, lupaatteko, että sitä ei tehdä tulevaisuudessakaan? Se oli juuri tämä ryhmä, [Puhemies koputtaa] joka täällä perussuomalaisissa nyt istuu, [Puhemies: Aika!] joka hoitajamitoituksen heikennystä vastusti. 
Viimeksi julkaistu 15.10.2018 10:54