Punkt i protokollet
PR
163
2018 rd
Plenum
Torsdag 21.2.2019 kl. 16.01—22.46
2.2
Muntlig fråga om minister Berners ställning (Ville Tavio saf)
Muntligt spörsmål
MFT 266/2018 rd
Muntlig frågestund
Talman Paula Risikko
Föregående fråga bestod på sätt och vis av två delar, och två grupper här har frågor gällande dessa teman. Vi tar dem nu. — Sannfinländarnas riksdagsgrupp, ledamot Tavio. 
Debatt
16.07
Ville
Tavio
ps
Rouva puhemies! Pääministeri Sipilä, te sanoitte neljä vuotta sitten aikovanne johtaa Suomea kuin yritystä. Emme tuolloin arvanneet, että te aiotte myydä tämänkin yrityksen, aivan kuten myitte omankin yrityksenne aikoinaan. [Välihuutoja] Perussuomalaisten mielestä Suomen valtiota ei voi johtaa kuin yritystä. Perussuomalaisten mielestä Suomi ei ole kaupan.  
Keskustavetoinen hallitus on tehnyt ylikansallista suurpääomaa palvelevaa politiikkaa. Olette pilkkoneet VR:n, juntanneet läpi postilait, hätistelleet jatkuvasti yksityisautoilijoita. [Pia Viitanen: Nousiko bensavero?] Olette jopa suunnitelleet Suomen tieverkoston myymistä.  
Ministeri Berner on kieltämättä usein antanut kasvot hallituksen suurpääomien etuja ajavalle politiikalle. Nyt kun ministeri Berner ilmoitti siirtyvänsä palvelemaan suurpääoman etuja toisaalle, tuonne ruotsalaispankin palvelukseen, miksi ette ole toiminut asianmukaisella tavalla ja pyytänyt ministeri Berneriä eroamaan? 
16.08
Pääministeri
Juha
Sipilä
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! En ole koskaan sanonut sillä tavalla, että valtiota tai hallitusta voi johtaa niin kuin yritystä, mutta siinä on paljon samaa. Siinä on se sama, että asetetaan yhteinen tavoite, innostutaan tavoitteesta ja pyritään määrätietoisesti tuota tavoitetta kohti. Niitä tavoitteita on ollut esimerkiksi työllisyysasteen nostaminen vihdoin ja viimein sinne 72 prosenttiin. Niitä tavoitteita on ollut 140 000 uutta työpaikkaa — tai tavoite oli 110 000, ja toteutunut on 140 000 uutta työpaikkaa. Olemme saaneet julkisen talouden etuajassa tasapainoon. Sitä tarkoittaa se yhtäläisyys, mikä on minkä tahansa yhteisön johtamisessa. Asetetaan tavoitteet, pyritään määrätietoisesti tuohon tavoitteeseen ja tehdään kaikki se tarpeellinen, mitä tarvitaan, että esimerkiksi mahdollisimman moni suomalainen saisi töitä. 
 
Senast publicerat 21.3.2019 15:00