Punkt i protokollet
PR
80
2017 rd
Plenum
Fredag 30.6.2017 klo 12.59—13.28
21
Avbrytande av riksmötet
Riksdagsarbete diverse
RAD 1/2017 rd
Enda behandling
Förste vice talman Mauri Pekkarinen
Ärende 21 på dagordningen presenteras för enda behandling. Talmanskonferensen föreslår att riksdagen avbryter riksmötet efter att detta plenum är slut och beslutar sammanträda för att fortsätta arbetet tisdag 5.9.2017 kl. 14. 
Ingen debatt. 
Riksdagen godkände talmanskonferensens förslag. 
Förste vice talman Mauri Pekkarinen
Arvoisat edustajat! Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Ainakin eduskunta on aloittanut ensimmäisen vuosipuoliskonsa hyvin vauhdikkaasti. Olemme voineet todeta, että talous ja työllisyyskin maassa kohenevat — totta kai osan mielestä hyvää vauhtia, osan mielestä aivan liian hitaasti. Edelleen olemme todenneet, että poliittinen kenttäkin elää, uusia eduskuntaryhmiäkin syntyy. Edelleen olemme käsitelleet täällä historian suurimpiin esityksiin kuuluvia yhteiskunnallisia uudistuksia mielestäni hyvin vastuullisella tavalla. 
Mutta nyt kesä on edessä, on kesäloman aika. Valitettavasti vain joudumme toteamaan, että kaikki edustajat eivät ihan tarkkaan vielä tiedä, milloin pääsevät lomalle ja milloin sieltä sitten voivat palata. Tällä kertaa, kun sitten palaamme syksyllä työhön, me emme palaa enää tähän taloon. Hyvinhän täällä on mennyt, mutta tuskin kovin moni tätä paikkaa ikävöi. [Naurua] Se uusi ja uljas, kohennettu ja kunnostettu, rakastettu, odottaa meitä tuolla jossain. 
Arvoisat edustajat! Haluan kiittää edustajia siitä, että olemme täällä mielestäni toimineet tavalla, joka ansaitsee kyllä tietyn huomion. Demokratiassa ollaan ja pitää voida olla välillä eri mieltä, välillä aika näyttävästikin ja joskus ehkä vähän turhankin kärjekkäästi, mutta kuitenkin ihan hyvin. Mutta kun me näitten mittelöjen jälkeen tästä salista poistumme tuonne eteisen puolelle ja maailmalle muutoin, me olemme kavereita, ystäviä ja työtovereita. Niin toimii mielestäni valistunut työyhteisö, niin toimii mielestäni sellainen yhteisö, joka on ymmärtänyt ja oivaltanut demokratian, kansanvallan, syvimmän olemuksen. 
Näillä sanoilla ja ajatuksilla teille kaikille edustajille ja koko tässä talossa työskentelevälle kaikelle henkilöstölle oikein hyvää ja — kyllä sieltä lämminkin kesä tulee — myös lämmintä kesää. 
Istunto on päättynyt. [Applåder] 
Senast publicerat 03-07-2018 11:48