Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Riksdagen fick statsministerns upplysning om regeringens plan för att avveckla coronarestriktionerna

Publicerad 28-04-2021 16:30
Redigerad 28-04-2021 17:17

Statsminister Sanna Marin (sv) gav upplysningen om regeringens plan för att avveckla coronarestriktionerna till riksdagen. I bakgrunden inrikesminister Maria Ohisalo (gröna).

Riksdagen fick statsministerns upplysning om regeringens plan för att avveckla coronarestriktionerna

Riksdagen fick onsdagen den 29 april statsministerns upplysning om regeringens plan för en kontrollerad avveckling av de restriktioner och rekommendationer som införts till följd av coronaepidemin. Upplysningen gavs av statsminister Sanna Marin (sd), som konstaterade att avvecklingen ska ske stegvis och i rätt tid i takt med att epidemiläget förbättras. 

Enligt statsminister Marin kan restriktionerna hävas snabbare än planerat om epidemiläget förbättras och vaccineringarna framskrider. Det är också möjligt att man i något område måste fortsätta med restriktionerna eller införa eller skärpa dem på nytt, om epidemiläget försämras. Regeringen utvärderar läget varannan vecka, sade Marin. 

Enligt regeringens plan är avsikten att först avveckla de restriktioner som gäller verksamhet för barn och unga samt att tillåta grupphobbyverksamhet utomhus och i den mån det är möjligt öppna också bibliotek och museer med hjälp av arrangemang som tryggar hälsosäkerheten.

Statsministerns upplysning är muntlig information som statsministern eller någon annan av statsministern tillförordnad minister ger riksdagen i en aktuell fråga. Statsministerns upplysning kan inte remitteras till utskott för behandling. Riksdagen fattar inte heller något beslut om upplysningen.

Statsministerns upplysning om planen för en kontrollerad avveckling av de restriktioner och rekommendationer som införts till följd av covid-19-epidemin

Regeringens plan för avveckling av restriktionerna kan läsas på statsrådets webbplats​

Kategorier