Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Försvarspolitik och försörjningsberedskap intresserar brittiska parlamentariker på besök

Publicerad 27-09-2022 13:15

Riksdagens talman Matti Vanhanen och Storbritanniens IPU-delegation träffades i entréhallen i Riksdagshuset, då Vanhanen precis skulle ta emot Norges talmanspresidium och de brittiska gästerna skulle på en guidad rundvandring.

Försvarspolitik och försörjningsberedskap intresserar brittiska parlamentariker på besök

​En grupp erfarna brittiska parlamentariker besöker Finland den 26–28 september för att diskutera utrikes- och försvarspolitik samt för att lära sig mer om försörjningsberedskap. Gästerna hör till den brittiska delegationen i den Interparlamentariska unionen IPU, och är inbjudna till Finland av riksdagens IPU-grupp.

I riksdagen träffar gästerna medlemmar i Finlands IPU-grupp, företrädare för utrikesutskottet och försvarsutskottet samt medlemmar i riksdagens vänskapsgrupp för Storbritannien. Gästerna får också höra om justitieombudsmannens, Människorättscentrets, Utrikespolitiska institutets och Försörjningsberedskapscentralens verksamheter. Försvarsministeriet ger också gästerna en översikt av Finlands försvarspolitik.

Storbritanniens delegation leds av Karen Bradley och övriga medlemmar är parlamentariker Dan Carden, John Nicolson, Bob Blackman samt lord Alan Beith från parlamentets överhus.

Kategorier
Internationella ärenden