Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Oppositionen interpellerar om beredskap för hybridpåverkan vid gränserna

Publicerad 16-11-2021 12:45

​Riikka Purra (sannf), Päivi Räsänen (kd), Mari-Leena Talvitie (saml​), Kai Mykkänen (saml), Kai Mykkänen (saml) och Harry Harkimo (liik) överlämnade interpellationen till riksdagens lagstiftningsdirektör Tuula Kulovesi.

Oppositionen interpellerar om beredskap för hybridpåverkan vid gränserna

Sannfinländarnas riksdagsgrupp, samlingspartiets riksdagsgrupp, kristdemokratiska riksdagsgruppen och Liike Nyt-rörelsens riksdagsgrupp lämnade tisdagen den 16 november in en gemensam interpellation om Finlands beredskap för hybridpåverkan som bygger på styrning av migrationsströmmar.

Interpellationens första undertecknare är riksdagsledamot Riikka Purra (sannf). Interpellationen är den femte för i år och den tionde för den här valperioden.

Regeringen besvarar interpellationen onsdagen den 24 november.

Interpellationen är en fråga som minst 20 riksdagsledamöter ställer till regeringen eller en minister om ett ärende som hör till ministerns ansvarsområde i syfte att mäta regeringens eller ministerns förtroende. Regeringen ska besvara interpellationen i plenum inom 15 dagar. Efter att ha fått svar på interpellationen debatterar riksdagen ärendet och avslutar debatten med omröstning om förtroendet för regeringen eller ministern.

Interpellation IP 5/2021​ 

Kategorier