Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Ranskan ja Suomen ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien johto tapaa Pariisissa

Julkaistu 5.10.2021 9.45
Ulkoasiainvaliokunnan nimi kahdella kielellä metallinvärisin kohokirjaimin Pikkuparlamentin valkoisella sisäseinällä.

Ranskan ja Suomen ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien johto tapaa Pariisissa

​Eduskunnan ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien johto vierailee Pariisissa 5.–6. lokakuuta. Kansanedustajat osallistuvat yhdessä ranskalaisten vastinvaliokuntiensa edustajien kanssa Ranskan ja Suomen puolustusyhteistyötä käsittelevään seminaariin.

Seminaarissa käsitellään muun muassa ulko- ja puolustuspolitiikan toimintaympäristöä, suurvalta-asetelmia, transatlanttista yhteistyötä, asevalvontaa ja hybridiuhkien torjuntaa. Seminaarin avauspuheenvuorot pitävät Ranskan ja Suomen puolustusministerit Florence Parly ja Antti Kaikkonen (kesk.).

Nimeä ”Track 1.5 Forum” kantava seminaari järjestetään nyt toista kertaa. Edellinen tilaisuus järjestettiin eduskunnassa kaksi vuotta sitten. Foorumi perustettiin vuonna 2018 Ranskan puolustusministeri Parlyn aloitteesta, ja sen tarkoituksena on syventää Suomen ja Ranskan kahdenvälistä turvallisuus- ja puolustuspoliittista dialogia. Tilaisuuteen kutsutaan puolustus- ja ulkoasiainhallintojen lisäksi erityisesti molempien maiden puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntien jäseniä sekä asiantuntijoita ajatushautomoista, tutkimusinstituuteista ja yliopistoista.

Seminaariin osallistuvat ulkoasiainvaliokunnasta Mika Niikko (valiokunnan puheenjohtaja, ps.), Erkki Tuomioja (varapuheenjohtaja, sd.) ja Mikko Savola (kesk.) sekä puolustusvaliokunnasta Mika Kari (sd.).

Aihealueet
Ulkoasiainvaliokunta; Puolustusvaliokunta