Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

​Kyselytunnilla keskusteltiin Huoltovarmuuskeskuksen hankinnoista

Julkaistu 16.4.2020 19.25
Muokattu 16.4.2020 19.30

​Kyselytunnilla keskusteltiin Huoltovarmuuskeskuksen hankinnoista

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina 16. huhtikuuta keskusteltiin Huoltovarmuuskeskuksen tekemistä suojavarustehankinnoista ja muista koronavirusepidemian hoitamiseen liittyvistä aiheista.

Ensimmäisen kysymyksen esittänyt perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansanedustaja Petri Huru kysyi työministeri Tuula Haataiselta (sd.):

”Mitä tiesitte suunnitteilla olevasta suojamaskihankinnasta ja kuinka seurasitte sen edistymistä, sekä onko Huoltovarmuuskeskusta kehotettu käyttämään muita hankintakanavia kuin yleisesti käytössä olevia?”

Haatainen kertoi olleensa tietoinen siitä, että Huoltovarmuuskeskus oli vastaamassa sosiaali- ja terveysministeriön pyyntöihin hankkia suojavarusteita. Ministeri sanoi, ettei tiennyt kaupoista, joissa epäselvyyksiä sittemmin ilmeni:

”Näiden kauppojen osalta, joita nyt on tehty, joissa on ollut epäselvyyksiä ja joissa on laiminlyöty ja ylitetty niitä sääntöjä, jotka koskettavat näitä hankintapäätöksiä, minulla ei ole ollut tietenkään mitään tietoa ennen kuin sinä päivänä, kun luin Suomen Kuvalehden artikkelista, että siellä on epäselvyyksiä. Tämä oli minulle järkytys, ja niin oli varmasti monelle muullekin. Välittömästi tein selvityspyynnön, johon Huoltovarmuuskeskuksen hallitus, joka valvoo myös tätä toimintaa, ryhtyi.”

Kyselytunnin muita aiheita olivat mm. suojavarusteiden riittävyys sairaanhoidossa ja vanhuspalveluissa, rajoitusten poistamisen aikataulu, yritystukien kohdentaminen, kiireettömien leikkausten jonotusajat, hoivakotien tartuntatilanne ja kirjastojen uloslainaus.

Kyselytunnilla käydyn keskustelun voi lukea täysistunnon pöytäkirjasta täällä.

Tallenteen kyselytunnin suorasta verkkolähetyksestä voit katsella täällä.
Aihealueet
Täysistunto