Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Anttila haluaa Euroopan ulos islamofobian ja terrorismin noidankehästä

Julkaistu 10.10.2018 11:35
Muokattu 10.10.2018 11:39

Anttila haluaa Euroopan ulos islamofobian ja terrorismin noidankehästä

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) haluaa, että Euroopan neuvoston jäsenvaltiot tukkivat terroristien rahoituskanavat ja katkaisevat päättäväisesti vihapuheen myrkyllisen kierteen.

Anttila puhui keskiviikkona Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa, kun käsiteltävänä oli islaminuskon ulkopuolisen rahoituksen sääntelyä koskeva raportti. Euroopan ulkopuolelta tuleva rahoitus voi raportin mukaan tukea radikalisoitumista ja ääriajattelua, mistä syystä sääntely voisi olla paikallaan uskonnonvapautta kuitenkaan loukkaamatta. 

"Jotta pystyisimme torjumaan Euroopassa asuvien muslimien radikalisoitumista, meidän on ymmärrettävä sen taustalla olevat syyt kuten maahanmuuttajien syrjintä, eristäminen ja kotoutumisen epäonnistuminen. Väkivalta, vihapuhe ja islamofobia voimistavat terroristijärjestöjen sanomaa. Siksi on tärkeää kouluttaa ja kasvattaa ihmisiä ymmärtämään eri uskontoja ja kulttuureja. Se ei kuitenkaan tarkoita ihmisoikeusloukkausten tai väkivallan hyväksymistä", Anttila tähdensi.

Hän korosti myös, että Eurooppaan ei saa päästä syntymään rinnakkaisia yhteiskuntia, joissa eletään omien lakien ja sääntöjen mukaan eurooppalaisten ihmisoikeusnormien ulottumattomissa.

"Eurooppaan tarvitaan uskontojenvälistä vuoropuhelua, jos haluamme estää ääriajattelua ja radikalisoitumista", Anttila korosti.

Aihealueet
Kansainväliset asiat