Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Avoimet ovet Eduskuntatalossa maanantaina 5.9.2022

Julkaistu 1.9.2022 15.00

​Puhemiehen käytävä Eduskuntatalossa.

Avoimet ovet Eduskuntatalossa maanantaina 5.9.2022

​Eduskuntatalo toivottaa vieraat tervetulleiksi kolmen vuoden tauon jälkeen: maanantaina 5. syyskuuta Eduskuntatalossa on avoimet ovet!    

Ovet avataan klo 14 ja viimeiset vieraat otetaan sisään klo 18.15. Vierailijasisäänkäynti (ovi B) on talon pohjoispäässä. Sisäänkäynnissä voi joutua jonottamaan.

Vieraat saavat tutustua Eduskuntataloon omaan tahtiin. Henkilökuntaa on paikalla opastamassa ja vastaamassa kysymyksiin. Kansanedustajia ja eduskuntaryhmien edustajia on tavattavissa Politiikan torilla. Eduskunnan kuppilassa on kahvitarjoilu.

Kierroksella nähdään mm. eduskunnan puhemiehen, puhemiesneuvoston ja pääsihteerin huoneet, puhemiesten muotokuvia, istuntosali, Valtiosali ja paternosterhissi. Kierrokselta poistutaan juhlavasti pääovesta portaita pitkin. 

Sisäänkäynnillä on samanlainen turvatarkastus kuin lentokentillä. Huomioi, että päällystakin voi pitää kierroksella mukana, mutta isot kassit, reput ja vesipullot jäävät säilytykseen. Saavu kevyin varustein ja jätä vierailulla tarpeettomat tavarat kotiin. Mahdolliset lastenrattaat tulee jättää yleisösisäänkäynnille, pahoittelemme siitä aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa. Kierroksella on huomioitu esteetöntä liikkumista tarvitsevat vieraat.

Syysistuntokaudelle 2017 valmistuneen peruskorjauksen jälkeen eduskunta järjesti avoimet ovet kahtena viikonloppuna 14.-15. lokakuuta ja 18.-19. marraskuuta. Sen jälkeen avoimet ovet järjestettiin kahdesti vuonna 2018 ja kerran vuonna 2019.

Lämpimästi tervetuloa vierailulle! 


1.9. Korjattu ja täydennetty tietoja järjestettyjen avointen ovien määrästä.

Aihealueet
Tietoa eduskunnasta; Kirjasto