Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Baltian maiden ulkoasiainvaliokunnat lupaavat nopeaa käsittelyä Suomen Nato-hakemukselle

Julkaistu 19.5.2022 12.35
Liettuan, Viron ja Latvian liput vierekkäin kokoushuoneen pöydällä.

​Kuvalähde: Viron parlamentti Riigikogu.

Baltian maiden ulkoasiainvaliokunnat lupaavat nopeaa käsittelyä Suomen Nato-hakemukselle

​Viron, Latvian ja Liettuan ulkoasiainvaliokuntien puheenjohtajat lupaavat osaltaan, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys hyväksytään Baltian maiden parlamenteissa ripeästi.

Viron Marko Mihkelson, Latvian Rihards Kols ja Liettuan Laima Andrikienė kirjoittavat yhteisessä julkilausumassaan, että heidän parlamenttinsa ovat ”ensimmäisten joukossa valmiita hyväksymään Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat heti, kun Pohjois-Atlantin neuvosto on hyväksynyt ne.”

Baltian maiden ulkoasiainvaliokuntien puheenjohtajat kehottavat myös muiden Naton jäsenmaiden parlamentteja varmistamaan Pohjois-Atlantin sopimuksen Suomen ja Ruotsin liittymistä koskevien pöytäkirjojen sujuvan ratifioinnin.

”Olemme tyytyväisiä Suomen ja Ruotsin päätökseen liittyä Pohjois-Atlantin liittoon (NATO). Suomen ja Ruotsin liittyminen järjestöön on erittäin tärkeää nykyisessä Euroopan turvallisuustilanteessa, joka on täynnä vakavia uhkia. Siksi vannomme Viron, Latvian ja Liettuan puolesta valmiutemme tiiviimpään yhteistyöhön Suomen ja Ruotsin puolustuskyvyn vahvistamiseksi ja tämän yhteistyön kautta Itämeren alueen turvallisuuden parantamiseksi”, Mihkelson, Kols ja Andrikienė kirjoittavat. 

Julkilausuma kokonaisuudessaan on luettavissa esimerkiksi Viron parlamentin Riigikogun verkkosivuilta.

Aihealueet
Ulkoasiainvaliokunta