Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

EU:n elpymisrahoitus ja valtiontalouden kehykset olivat esillä kyselytunnilla

Julkaistu 29.4.2021 18.15
Muokattu 29.4.2021 18.21

EU:n elpymisrahoitus ja valtiontalouden kehykset olivat esillä kyselytunnilla

Eduskunnan suullisella kyselytunnilla käytiin vilkasta keskustelua torstaina 29. huhtikuuta 2021. Erityisesti EU:n elpymisrahasto ja valtiontalouden kehykset puhuttivat salissa.

​Kyselytunnin aloitti edustaja Rami Lehdon (ps) kysymys EU:n elpymisrahoituksesta. Edustaja kaipasi hallituksen vastausta siihen, "miten suomalainen duunari tai yrittäjä hyötyy Italian vahvistavista tuista kansalaisilleen meidän maksamina tai siitä, että espanjalaiset tekevät vähemmän töitä."

Vastauksessaan Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen totesi, että jokainen maa EU:ssa on itse vastuussa omasta taloudestaan. Hän totesi myös, että mikäli varat myöhemmin ohjautuisivat epätarkoituksenmukaisesti, niin on sovittu hätäjarrusta, jolla maksatukset voidaan katkaista.

Seuranneessa keskustelussa käsiteltiin muun muassa paketin vaikutuksia Suomen kilpailukykyyn, kysyttiin mitä merkitystä paketin kaatamisella olisi Suomelle ja toisaalta miten varmistetaan, että Suomi ei vaikeuta EU:n toipumista kriisistä.

Edustaja Kai Mykkänen (kok) nosti esiin valtiontalouden kehykset ja hallituksen puoliväliriihen. "Kehykset särkyivät, kun vasemmiston vappumiljardi sujahti kakun päälle", totesi edustaja puheenvuorossaan. Hän​ jatkoi kysymällä, miten neuvottelut olivat menneet valtiovarainministerin mielestä. Aiheesta jatkettiin keskustelemalla talouskasvun tavoittelemisesta, työllisyystoimista, soteuudistuksesta sekä lasten ja nuorten tukemisesta avustuksia kohdentamalla.

Kyselytunnin keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjassa 

Kyselytunnin tallenne on katsottavissa eduskunnan lähetyspalvelussa
Aihealueet
Täysistunto