Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunnan koronavarotoimet jatkuvat, vaikka poikkeusolot lakkasivat

Julkaistu 16.6.2020 15.50
Muokattu 16.6.2020 15.49

Eduskunnan koronavarotoimet jatkuvat, vaikka poikkeusolot lakkasivat

Eduskunnan toimet koronaviruksen torjumiseksi on mitoitettu turvaamaan korkeimman valtioelimen toimintakyky kaikissa olosuhteissa. Eduskunnan toiminta ei saa lamaantua tai kohtuuttomasti vaikeutua tartuntojen tai karanteeniin joutumisten vuoksi. Varotoimet ovat sen vuoksi muuta yhteiskuntaa tiukempia ja kestävät kauemmin.

Kansanedustajien etätyö jatkuu 4.9. asti. Poissaolon hyväksyttynä perusteena on tartunnoilta suojautuminen. Edustajat voivat tehdä eduskuntatyöhön liittyvät matkat omalla autolla ilman rajoituksia.
Henkilökunta on määrätty pääsääntöisesti etätyöhön, mikäli työtehtävät sen mahdollistavat. Määräys on voimassa syysistuntokauden alkamisviikolle.

Päätetyt koronavarotoimet ovat yhä voimassa. Kokouksissa suositaan etäyhteyksiä. Mikäli kokouksia järjestetään eduskunnassa, kokoushuoneiden täyttörajoituksia on noudatettava. Vieraita ei oteta vastaan eduskuntaan. Turvaetäisyyksiä ja korostettua hygieniaa (käsien pesua) ei tule unohtaa.

Eduskunnan koronajohtoryhmä kokoontuu puhemiehen johdolla elokuun loppupuolella. Tuolloin linjataan valtiopäivätoimien järjestämistä syysistuntokaudella ja saadaan tilannearvio etäyhteyksien käytöstä eduskuntatyössä (etä-äänestysmahdollisuus täysistunnoissa). Johtoryhmä arvioi myös henkilökunnan etätöiden jatkoa. Toimintalinjaus perustetaan ajantasaiseen tietoon tartuntariskistä.

Aihealueet
Tietoa eduskunnasta