Siirry sisältöön

Vehviläinen keskusteli Viron puhemiehen kanssa

Julkaistu 15.10.2020 15.40
Muokattu 15.10.2020 15.55

Vehviläinen keskusteli Viron puhemiehen kanssa

​​Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen keskusteli Viron parlamentin Riigikogun puhemiehen Henn Põlluaasin kanssa etäyhteyksin torstaina 15.lokakuuta. Puhemiehet keskustelivat maiden koronatilanteesta, parlamenttien koronatoimenpiteistä, molemmissa maissa ensi vuonna pidettävistä kunnallisvaaleista ja muista ajankohtaisista asioista.

Eduskunnan ja Riigikogun välinen yhteydenpito on tiivistä kaikilla eri tasoilla ja pandemiatilanteessa yhteydenpito on entistä tärkeämpää. Jokainen parlamentti maailmassa on joutunut sopeuttamaan toimintaansa tässä tilanteessa ja pidän tärkeänä, että jaamme tietoja ja kokemuksia parhaista käytännöistä etenkin lähialueen maiden kanssa", puhemies Vehviläinen totesi.

Keskusteluissa ilmeni, että molemmissa parlamenteissa tehdyt koronatoimenpiteet ovat samantyyppisiä: valiokunnat työskentelevät pitkälti etänä, on valmistauduttu etä-äänestyksiin ja ulkomaan vierailut ovat lähes kokonaan katkolla. Kevään pandemiakriisinhoito on vaikuttanut parlamentteihin niin, että syksyllä niiden käsiteltäväksi on tulossa tavallista enemmän uusia lakiehdotuksia.

"Viro on Suomelle tärkeä kumppani monilla eri sektoreilla. Virolla on erinomaista asiantuntijuutta digiteknologiassa ja olikin mielenkiintoista kuulla naapuriparlamenttimme toimenpiteistä ja kokemuksista etä-äänestämisen mahdollistamiseksi", puhemies Vehviläinen sanoi. 

Aihealueet
Kansainväliset asiat