Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta hyväksyi Portugalin tukipaketin

Julkaistu 25.5.2011 0.00
 

Eduskunta hyväksyi Portugalin tukipaketin

Eduskunnan täysistunto on hyväksynyt Suomen valtiontakauksen Portugalin lainoituksen edellyttämälle Euroopan rahoitusvakausvälineen ERVV:n varainhankinnalle. Lopullisessa ratkaisevassa äänestyksessä valtioneuvoston tiedonannon puolesta äänesti 137 kansanedustajaa ja sitä vastaan 49 edustajaa.

Asiasta äänestettiin yhteensä kolme kertaa. Ensin vastakkain olivat kansanedustaja Paavo Arhinmäen (vas.) ja kansanedustaja Timo Soinin (ps.) ehdotukset, joiden kummankin pääsisältönä oli, ettei eduskunta hyväksy Suomen valtiontakausta. Arhinmäen ehdotus sai 123 ja Soinin 39 ääntä.
 
Seuraavassa äänestyksessä vastakkain olivat Arhinmäen ehdotus ja kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk.) ehdotus, jonka mukaan takaus myönnetään nyt, mutta jos Portugali ei suoriudu ohjelmastaan, sen on myytävä lisää omaisuuttaan. Arhinmäen ehdotus voitti äänin 155–36.

Lopullisessa ja ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain ovat valtioneuvoston tiedonanto ja Arhinmäen ehdotus.

Äänestystulokset löytyvät täältä. 

Klikkaamalla Uusimmista äänestystuloksista kohtaa Tulos näet, miten kukin kansanedustaja on äänestänyt. Klikkaamalla Jakaumat saa näkyviin äänestystuloksen yhteenvedon esimerkiksi eduskuntaryhmän tai vaalipiirin mukaan.


Aihealueet