Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta keskusteli hallituksen koronarajoitusten purkamissuunnitelmasta

Julkaistu 28.4.2021 16.25
Pääministeri Sanna Marin on nousemassa puhujankorokkeelle paperinippu kädessään. Ministeri Ohisalo istuu taaempana.

​P​ääministeri Sanna Marin (vasemmalla) ja sisäministeri Maria Ohisalo osallistuivat keskusteluun koronarajoitusten purkamisesta. 

Eduskunta keskusteli hallituksen koronarajoitusten purkamissuunnitelmasta

Pääministeri Sanna Marin (sd) antoi keskiviikkona 28. huhtikuuta 2021 pääministerin ilmoituksen suunnitelmasta covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallituksi purkamiseksi.

​Pääministeri kertoi puheenvuorossaan muistion valmistelusta sekä sen keskeisimmistä teemoista. Suunnitelman tarkoituksena on hänen mukaansa antaa suuntaa hallitukselle ja alueellisille viranomaisille rajoitusten hallittuun ja vaiheittaiseen purkamiseen, sekä luoda näkymä tulevista kuukausista kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille.

​Pääministeri antoi puheenvuorossaan esimerkkejä rajoitusten purkamisen järjestyksestä ja aikataulusta. Lisäksi hän totesi, että epidemiatilannetta meillä ja naapurimaissa on seurattava tarkasti jatkossakin. 

Edustaja Ville Tavio (ps) avasi pääministerin puheenvuoron jälkeisen keskustelukierroksen. Hän kysyi olisiko käytetyistä rajoitustoimista mahdollista tehdä laaja-alaisempaa tieteellistä analyysiä jatkon kannalta. 

Muuten keskustelussa käytettiin runsaasti puheenvuoroja muun muassa lasten ja nuorten tilanteeseen, talouteen ja työllisyyteen, maahantuloon, kulttuurialan ahdinkoon, valmiuslainsäädännön kehittämiseen sekä rokotteiden saatavuuteen liittyen. Lisäksi useassa kommentissa todettiin, että koronatilanne on Suomessa pysynyt hyvänä. ​

Koko eduskuntakeskustelu löytyy eduskunnan täysistunnon pöytäkirjasta

Hallituksen muistio Suuntaviivat covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle (pdf) Aihealueet