Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta nimesi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön valtuuskunnan

Julkaistu 23.2.2018 13.05

Eduskunta nimesi Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön valtuuskunnan

Eduskunta asetti perjantain 23. helmikuuta täysistunnossa ensimmäisen Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (ITLA) valtuuskunnan.

 

Valtuuskunnan kokoonpano:

Jäsenet

1. Tiina Elovaara (sin.)

2. Arja Juvonen (ps.)

3. Antti Kurvinen (kesk.)

4. Johanna Ojala-Niemelä (sd.)

5. Aila Paloniemi (kesk.)

6. Sari Sarkomaa (kok.)

7. Satu Taavitsainen (sd.)

8. Mari-Leena Talvitie (kok.)

9. Mirja Vehkaperä (kesk.)

 

Varajäsenet

1. Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.)

2. Petri Honkonen (kesk.)

3. Ari Jalonen (sin.)

4. Niilo Keränen (kesk.)

5. Suna Kymäläinen (sd.)

6. Jari Myllykoski (vas.)

7. Sari Raassina (kok.)

8. Veronica Rehn-Kivi (r.)

9. Kari Tolvanen (kok.)

 

Eduskunta juhlisti Suomen itsenäisyyden satavuotisuutta lasten hyvinvointia ja yhdenvertaista kehitystä tukevalla juhlapäätöksellä 5. joulukuuta 2017. Päätöksellä tuettiin Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiötä. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Juhlapäätöksen myötä eduskunta osallistui säätiön toiminnan kehittämiseen ja antoi suostumuksensa säätiön pääomittamiselle 50 miljoonalla eurolla.

Juhlapäätöksen myötä eduskunta osallistuu Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö sr:n kehittämiseen asettamalla säätiölle valtuuskunnan. Valtuuskunnan lakisääteisenä tehtävänä on antaa vuosittain säätiön toiminnasta kertomus eduskunnan puhemiesneuvostolle.  Säätiön sääntöjen mukaisesti valtuuskunta seuraa, tukee ja edistää säätiön toimintaa. Lisäksi valtuuskunta mm. valitsee säätiön hallituksen jäsenet ja varajäsenet ja voi erottaa nämä kesken toimikauden. Säätiön sääntöjä voidaan muuttaa tai säätiö purkaa vain valtuuskunnan määräenemmistön sitä puoltaessa.  

Aihealueet
Täysistunto; Suomi 100 vuotta