Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Etyjin parlamentaarikot keskustelevat Venäjän hyökkäyssodasta

Julkaistu 22.2.2023 10.30
Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen lippuja sinistä taivasta vasten.

​Kuva: Etyjin parlamentaarinen yleiskokous.

Etyjin parlamentaarikot keskustelevat Venäjän hyökkäyssodasta

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto järjestetään 23.–24. helmikuuta Itävallan Wienissä. Istunnon pääkeskustelun aiheena on Venäjän Ukrainassa käymä täysimittainen hyökkäyssota, jonka alkamisesta tulee 24.2. kuluneeksi tasan vuosi.

Talvi-istunnon avaavat Itävallan parlamentin puhemies Wolfgang Sobotka ja yleiskokouksen puheenjohtaja Margareta Cederfelt.

Koska Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön päämaja on Wienissä, Itävallalla on isäntämaasopimuksen perusteella velvollisuus myöntää viisumit kaikille talvi-istuntoon tuleville Etyjin osallistujamaiden kansanedustajille. Näin ollen istuntoon osallistuvat myös Venäjän ja Valko-Venäjän edustajat. 

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Vilhelm Junnila (Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, ps.) Johannes Koskinen (varapuheenjohtaja, sd.), Pia Kauma (yleiskokouksen varapuheenjohtaja, kok.), Inka Hopsu (vihr.) ja Eeva-Johanna Eloranta (sd.).

Kokouksen ohjelmaan voi tutustua ja suoraa verkkolähetystä seurata Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen verkkosivun kautta.​

Aihealueet
Kansainväliset asiat