Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Maa- ja metsätalousvaliokunta ja valtiovarainvaliokunnan maatalousjaosto Farmari-messuille Seinäjoelle

Julkaistu 8.6.2017 15.40

Maa- ja metsätalousvaliokunta ja valtiovarainvaliokunnan maatalousjaosto Farmari-messuille Seinäjoelle

Valiokunta ja jaosto vierailevat Seinäjoella ja Kauhavalla keskiviikkona ja torstaina 14.-15. kesäkuuta. Matkan pääkohde on Farmari 2017 -maatalousnäyttely, lisäksi tutustutaan paikalliseen maataloustuotantoon ja jalostustoimintaan sekä alueen tulevaisuuden näkymiin.

Keskiviikkona kansanedustajat tutustuvat Farmarimessujen näyttelyalueeseen ja avajaisiin. Eduskunnan yleisötilaisuus, Suomi 100 –keskustelutilaisuus Maatalous ja ruoka Suomessa vuonna 2067 järjestetään Farmari-messujen päälavalla keskiviikkona klo 13.30 – 15. Tilaisuuden teemoja ovat paljonko Suomessa on maatiloja vuonna 2067, onko vuonna 2067 enemmistö suomalaisista lihansyöjiä vai kasvissyöjiä ja entä mikä on kotimaisen tuotannon osuus ruuankulutuksesta Suomessa vuonna 2067. Valiokunta ja jaosto keskustelevat aiheesta maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajan Anne Kalmarin (kesk.) johdolla, mukana keskustelussa ovat myös asiantuntijat kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio (MMM), professori Jyrki Niemi (Luke) ja professori Pirjo Peltonen-Sainio (Luke). Tilaisuudessa sekä kansanedustajat että yleisö pääsevät äänestämään keskustelun teemoista. Keskustelu lähetetään suorana lähetyksenä maa- ja metsätalousministeriön Farmari-kanavalta www.mmm.fi/farmari2017

Messuilla on myös klo 15 kansanedustajien sirkkelisahausnäytös edustaja Teuvo Hakkaraisen johdolla (ps.) (Konekenttä, kk 88 Kallion konepaja). Messujen jälkeen keskiviikon iltapäivän ohjelmaan sisältyy tutustuminen Kyrö Distillery Companyyn ja Atrian vientitoimintaan.

Torstaiaamuna edustajat vierailevat seinäjokelaisella Hantulan sika- ja broileritilalla ja tapaavat Törnävän kartanossa Seinäjoen kaupunginjohtajan Jorma Rasinmäen, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajan Aki Ylisen ja elinvoimajohtajan Erkki Välimäen. Osa edustajista vierailee myös Harpa Turkiksen turkistilalla Kauhavalla sekä tapaa Kauhavan kaupunginjohtajan Markku Lumion.

Matkalle osallistuvat maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari (kesk.), varapuheenjohtaja Reijo Hongisto (ps.), valiokunnan jäsenet Markku Eestilä (kok.), Pertti Hakanen (kesk.), Teuvo Hakkarainen (ps.), Lasse Hautala (kesk.), Johanna Karimäki (vihr.), Susanna Koski (kok.), Kari Kulmala (ps.), Mats Nylund (r.), Jari Myllykoski (vas.), Juha Pylväs (kesk.), Eerikki Viljanen (kesk.), Harry Wallin (sd.), Peter Östman (kd.) ja varajäsenet Mikko Kärnä (kesk.) ja Sari Raassina (kok.). Jäsenistä Wallin (sd.) on myös valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston puheenjohtaja ja Eestilä (kok.) ja Lasse Hautala (kesk.) jaoston jäseniä. Lisäksi matkalle osallistuvat jaoston jäsenet Jani Mäkelä (ps.), Antti Rantakangas (kesk.) ja Kari Uotila (vas.).

Aihealueet
Maa- ja metsätalousvaliokunta; Valtiovarainvaliokunta; Valiokunnat; Suomi 100 vuotta