Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kanerva ja Kauma osallistuvat Etyjin kokoukseen Ukrainassa

Julkaistu 4.12.2013 0.00
 

Kanerva ja Kauma osallistuvat Etyjin kokoukseen Ukrainassa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajiston (Bureau) kokous järjestetään Ukrainassa keskiviikkona 4. joulukuuta. Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja ja parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidentti Ilkka Kanerva (kok.) ja poliittisen komitean raportoija Pia Kauma (kok.) osallistuvat Bureaun kokoukseen Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.
Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajisto kokoontuu päivää ennen Etyj-maiden ulkoministerikokousta suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa sekä keskustelemaan yleiskokouksen panoksesta Helsinki +40-prosessiin. Yleiskokouksen presidentti esittää puheenvuoron ulkoministerikokouksessa torstaina.

Ukraina toimii tänä vuonna Etyjin puheenjohtajamaana. Puheenjohtajuus huipentuu vuosittaiseen ministerikokoukseen. Kiovan ministerikokouksen puheenjohtajana toimii Ukrainan ulkoministeri.

57 jäsenmaan muodostama Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Ilkka Kanerva, 050 511 3055
Kansanedustaja Pia Kauma 050 574 6764
Kansainvälisten asiain neuvos Gunilla Carlander, 050-324 3019

Aihealueet