Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

​Vammaispalveluiden kilpailutusta vastustava "Ei myytävänä!" -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle

Julkaistu 7.3.2018 9.45
Muokattu 7.3.2018 10.07
Kansalaisaloitteeen luovutus puhemies Paula Risikolle 7.3.2018

​Vammaispalveluiden kilpailutusta vastustava "Ei myytävänä!" -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle

Kansalaisaloite ”Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen” luovutettiin eduskunnan puhemies Paula Risikolle keskiviikkona 7. maaliskuuta.

Aloitteen luovuttajina olivat Markku Virkamäki (Kehitysvammaisten Palvelusäätiö), Jukka Tahvanainen (Näkövammaliitto ry), Petri Pohjonen (Invalidiliitto ry), Markku Jokinen (Kuurojen liitto ry), Tarja Parviainen (Autismi- ja Aspergerliitto ry), Lisbeth Hemgård (FDUV r.f.) sekä Sari Tervonen (Epilepsialiitto)

Aloitteen sisällön mukaan vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista. Esitämme, että julkisia hankintoja koskevan lain (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) 9 §:ään lisätään 16. kohdaksi soveltamisalueen seuraava rajaus: "Tätä lakia ei sovelleta sellaisten vammaispalveluiden hankintaan, joissa on kyse vammaisten henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä."

Vammaisjärjestöjen yhteinen Ei myytävänä! -kansalaisaloite sai taakseen 
72 059 kannattajaa.

Tallenne kansalaisaloitteen luovutuksesta eduskunnassa 7.3.2018

Lisätiedot kansalaisaloitteesta

Kansalaisaloitteen verkkosivusto

Aihealueet