Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kansanedustajat voivat tehdä etätyötä

Julkaistu 24.3.2020 14.20
Muokattu 24.3.2020 18.50

Kansanedustajat voivat tehdä etätyötä

​Eduskunnan puhemiesneuvosto linjasi tiistaina 24.3., että valmiuslain käyttöönoton takia ja koronainfektion torjumiseksi kansanedustajat voivat tehdä etätyötä ja osallistua eduskuntatyöhön sähköisiä työvälineitä käyttäen. Edustajat voivat seurata valtiopäiväasioita sekä tehdä aloitteita digitaalisesti. Äänestys etänä ei ole mahdollista. Ennalta ilmoitettu etätyö rinnastetaan eduskuntatyöhön liittyväksi tehtäväksi ja poissaolojen tilastoinnissa läsnäoloksi.

Valiokunnat kokoontuvat vain välttämättömien asioiden käsittelemiseksi. Valiokuntien ja eduskuntaryhmien kokouksia on siirretty muun muassa auditorioihin, ja asiantuntijoita kuullaan etänä tai heiltä pyydetään kirjalliset lausunnot. Valiokunnat voivat kokoontua tarvittaessa epävirallisiin kokouksiin etäyhteyksin kuulemaan asiantuntijoita.

Valiokuntien päätösvallan turvaamiseksi erikoisvaliokuntia kehotetaan tekemään puhemiesneuvostolle esitys 9 varajäsenen valitsemiseksi. Perustuslakivaliokunnan osalta varajäsenten määrä voi olla suurempi. Tiedusteluvalvontavaliokunta arvioi itse lisäjäsenten tarpeen. 

Aihealueet
Kansanedustajat; Tietoa eduskunnasta; Valiokunnat