Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kansanedustajilla 500 kouluvierailua tammikuussa

Julkaistu 11.1.2017 15.25

Kansanedustajilla 500 kouluvierailua tammikuussa

​Eduskunta avaa Suomi 100-juhlavuoden kansanedustajat kouluissa –tapahtumalla, jossa kansanedustajat vierailevat kouluissa 16.–27.1.2017. Teemaviikko on virallinen osa Suomi 100 –ohjelmaa. Tapahtuman ja koko juhlavuoden teemana on Yhdessä.

Tapahtuman aikana kansanedustajat vierailevat noin 500 koulussa ympäri Suomen. Vierailuja on Ahvenanmaalta Enontekiölle. Valtaosa kansanedustajista vierailee oman kotiseutunsa tai vaalipiirinsä kouluissa ja oppilaitoksissa. Osa vierailuista toteutetaan niin, että samassa koulussa on useampia kansanedustajia.

Valtaosassa koululaisvierailuja on ohjelmassa kansanedustajan kyselytunti. Kansanedustajat kertovat omasta työstään, mutta ennen kaikkea oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kansanedustajille oppilaita kiinnostavista asioista. Tapahtuma on eduskunnan tärkeimpiä Suomi100 –tapahtumia. Se on maantieteellisesti lähes koko Suomen kattava tapahtuma, jonka myötä kansanedustajat tapaavat tuhansia nuoria ja käyvät heidän kanssaan vuoropuhelua.

Tapahtuman avaa eduskunnan puhemies Maria Lohela maanantaina 16.1.2017 Vantaan Länsimäen koululla.

Aihealueet
Suomi 100 vuotta; Nuorten eduskunta