Nuorten Ääni -toimitus uutisoi Nuorten Parlamentissa

Julkaistu 23.3.2018 12:05
Muokattu 23.3.2018 12:12

Nuorten Ääni -toimitus uutisoi Nuorten Parlamentissa

​Tänään perjantaina 23. maaliskuuta eduskunnassa järjestetään Nuorten parlamentti -tapahtuma, jossa nuoret pääsevät tutustumaan eduskunnan toimintaan.

Nuorten ääni -toimitus (NÄT) uutisoi tapahtumasta Nuorten parlamentin sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. NÄT:in ohjelmaan kuuluu myös esimerkiksi ministereiden ja nuorten haastatteluja. Uutisten lisäksi NÄT:in sosiaalisen median kanaville on tulossa reaaliaikaista tiedotusta päivän tapahtumista. NÄT:in juttujen lisäksi juttuja tekee myös hyvinkääläinen nuorten toimitusryhmä Hygezine.

Päivän huippukohta on puolenpäivän aikaan järjestettävä täysistunto, jossa nuoret pääsevät kysymään ministereiltä heitä askarruttavia kysymyksiä. Kun täysistunto on ohi, nuorilla on puhemiehen vastaanotto, jonka aikana toimitus haastattelee esimerkiksi opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta (kok.) ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläistä (kesk.).

Nuorten ääni -toimitus on pääkaupunkiseutulaisista nuorista koostuva ryhmä, joka tekee uutisia nuorille tärkeistä aiheista. Nuorten parlamentissa paikalla on 16 toimituslaista, jotka ovat iältään 13-18-vuotiaita. Uutispäällikkönä toimivalla Hanna Oskarssonilla on hyviä odotuksia päivän suhteen. Hän odottaa, että NÄT saa tehtyä hyviä uutisia ja kaikilla on kivaa. Yksi toive on myös se, että NÄT:in toimitusryhmä tulee oppimaan paljon toimittamisesta. Oskarssonin omiin työtehtäviin kuuluu uutisten tekemisessä auttaminen, ja samaan aikaan hänen tulee varmistaa, että kaikki uutiset tulevat ajallaan julkaistuksi. Kun kysyn, mikä on kaikista pahin haaste päivän aikana, hän vastaa: "Kaiken aikataulussa pitäminen".

Seuraa päivän uutisia Nuorten parlamentin blogissa

Antti Avoranta
Kirjoittaja kuuluu Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitukseen, joka tuo nuorten näkökulmia esille mediassa.

Aihealueet