Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Pääministeri antoi eduskunnalle ilmoituksen koronakriisin hoidosta

Julkaistu 29.4.2020 16.15

Pääministeri antoi eduskunnalle ilmoituksen koronakriisin hoidosta

​​Pääministeri Sanna Marin (sd.) antoi keskiviikkona 29. huhtikuuta täysistunnossa ilmoituksen koronakriisin hoidosta. Pääministeri totesi tautitilanteen pysyneen Suomessa rajoitustoimien ansiosta maltillisena, mutta tilanteen olevan yhä vakava.

"Emme olisi onnistuneet hillitsemään epidemian etenemistä Suomessa ilman kansalaisten sitoutumista rajoitustoimien noudattamiseen. Ihmiset ovat toimineet vastuullisesti ja suhtautuneet tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella. Siitä kiitos jokaiselle teistä!"

Hän kiitti myös oppositiopuolueita rakentavasta yhteistyöstä, ja totesi, että on ollut arvokasta, että Suomessa on kyetty laajaan yhteistyöhön kaikkien eduskuntapuolueiden välillä, jotta rajoitustoimia on voitu ottaa käyttöön nopeasti. 

Pääministeri Marin kertoi, että valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama valmisteluryhmä tekee 1. toukokuuta mennessä suunnitelman rajoitustoimenpiteistä irtaantumiseksi oikea-aikaisesti ja siirtymiseksi kohti taudin etenemisen hillinnän seuraavaa vaihetta. Hallituksen neuvottelu asiasta järjestetään sunnuntaina 3. toukokuuta, mutta hallituksen neuvottelu varhaiskasvatuksen ja koulutuksen osalta käydään jo tänään 29. huhtikuuta.

Pääministerin ilmoituksen jälkeen käydyssä keskustelussa opposition kansanedustaja Petteri Orpo (kok.) kritisoi kriisin operatiivista johtamista ja Jussi Halla-aho (ps.) peräsi hallitukselta tavoitetta ja strategiaa. Puheenvuoroissa hallitukselta kysyttiin myös, miksei yksityisen sairaanhoidon tarjoamaa apua ole otettu vastaan, pidetäänkö jokaisesta lapsesta huolta ja aiotaanko yksinyrittäjiä tukea enemmän.


Keskustelu on katsottavissa kokonaisuudessaan: 

Aihealueet
Täysistunto