Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Pohjoismaiden neuvoston valiokunnan kokouksessa esillä koronakriisin vaikutukset Pohjoismaissa

Julkaistu 18.5.2020 9.00
Muokattu 18.5.2020 8.52

Pohjoismaiden neuvoston valiokunnan kokouksessa esillä koronakriisin vaikutukset Pohjoismaissa

​​Pohjoismaiden neuvoston Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa-valiokunnan etäkokouksessa käydään maanantaina 18. toukokuuta läpi toimia, joita koronakriisin vaikutusten lieventämiseksi on tehty valiokunnan työaloilla. Valiokunnan työaloihin kuuluvat koulutus, tutkimus, kulttuuri, urheilu, kansalaisyhteiskunta ja yhdistystoiminta. Valiokunnan mukaan pohjoismainen yhteistyö näillä aloilla ansaitsee vahvistamista. Esillä on myös ne strategiat, joita eri pohjoismaiset parlamentit ovat ottaneet käyttöön parlamenttityön jatkamiseksi koronakriisin aikana. Keskustelua käydään myös koronakriisin vaikutuksia lieventävistä toimista.​
Valiokuntakokouksen tavoitteena on hyväksyä maiden hallituksille osoitettu yhteinen lausuma, jossa korostetaan vahvempaa pohjoismaista yhteistyötä koronakriisin vaikutusten vähentämiseksi valiokunnan työaloilla.
Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa-valiokunnan kokoukseen osallistuvat etäyhteyden avulla kansanedustajat Veronika Honkasalo (vas.), Mikko Kinnunen (kesk.), Jouni Ovaska (kesk.) ja Riikka Purra (ps.).

Pohjoismaiden neuvosto on Pohjoismaiden parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 1952. Suomi liittyi vuonna 1955. Pohjoismaiden neuvostoon kuuluvat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä itsehallintoalueet Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti. Neuvosto voi antaa suosituksia Pohjoismaiden ministerineuvostolle ja hallituksille. Eduskunnasta Pohjoismaiden neuvostossa on 18 kansanedustajaa sekä Ahvenanmaan maakuntapäiviltä kaksi, sekä näillä kaikilla varajäsenet. Suomen valtuuskunnan jäsenet osallistuvat neuvoston työskentelyyn ympäri vuoden valiokunnissa ja puheenjohtajistossa.
Pohjoismaiden neuvostossa toimii neuvoston poliittinen johto eli puheenjohtajisto sekä neljä valiokuntaa: Hyvinvointi Pohjolassa–valiokunta, Kasvu ja kehitys Pohjolassa–valiokunta, Kestävä Pohjola–valiokunta, Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa–valiokunta.


Aihealueet
Kansainväliset asiat