Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Puhemies Naton kokoukseen Vilnaan ja pohjoismaiden ja Baltian yhteismatkalle Moldovaan

Julkaistu 27.5.2022 13.55

Puhemies Naton kokoukseen Vilnaan ja pohjoismaiden ja Baltian yhteismatkalle Moldovaan

​Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) osallistuu Naton parlamentaarisen yleiskokoukseen 30. toukokuuta. Yleiskokouksessa ovat esillä Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja liittolaisten tuki Ukrainalle. Lisäksi keskustellaan muun muassa Naton strategisesta konseptista, josta on tarkoitus päättää Naton huippukokouksessa Madridissa kesäkuussa. 

Puhemies Vanhanen käyttää puheenvuoron ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja Suomen Nato-hakemuksesta maanantaina 30. toukokuuta. Vanhanen osallistuu yleiskokoukseen kutsusta.

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta Vilnaan matkustavat varapuheenjohtaja Mikko Savola (kesk.) ja Tom Packalén (ps.). Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Naton parlamentaarisen yleiskokouksen kokouksiin vuodesta 1995 alkaen. Naton rauhankumppanuusmaana Suomi on yksi yleiskokouksen 11 liitännäisjäsenestä yhdessä muun muassa Ruotsin, Itävallan ja Sveitsin kanssa.

Vanhanen osallistuu myös NB8-maiden yhteismatkalle Moldovaan

Puhemies Vanhanen matkustaa Vilnasta Chisinauhun Moldovaan, jossa pohjoismaiden ja Baltian maiden (NB8) puhemiehet vierailevat 30.5.–1.6. Puhemiehet tapaavat parlamentin puhemiehen Igor Grosun, Moldovan pääministeri Natalia Gavrilițan ja parlamenttiryhmien edustajia sekä vierailevat väliaikaisessa pakolaiskeskuksessa, joka on ottanut vastaan sotaa paenneita ukrainalaisia.​

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet