Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

​Risikko Espanjassa: Tasa-arvoa edistettävä kaikkialla ja yhdessä

Julkaistu 20.11.2018 15:25
Muokattu 21.11.2018 10:38

​Risikko Espanjassa: Tasa-arvoa edistettävä kaikkialla ja yhdessä

Tasa-arvo, rauhanvälitys ja Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden kysymykset hallitsivat keskusteluja, kun puhemies Paula Risikon johtama valtuuskunta vieraili Espanjassa 19.–20. marraskuuta.

Valtuuskunta tapasi Espanjan kaksikamarisen parlamentin molemmat puhemiehet, varapuhemiehiä sekä muun muassa tasa-arvoasioista vastaavan varaministerin. Tapaamisessa alahuoneen puhemiehen Ana Pastorin kanssa sovittiin eduskunnan ja Espanjan parlamentin välisestä yhteistyöstä teemalla "Naiset turvallisuuden tekijöinä".

"Keskustelimme konkreettisesta yhteistyöstä, joka voisi keskittyä kolmeen teemaan: naisten kansainvälinen rauhanvälitystyö, naiset ja työelämä sekä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen", puhemies Risikko kertoo.

Varaministeri Soledad Murillon kanssa käytyjen keskustelujen teemoina olivat tasa-arvon edistäminen ja perheväkivallan vastaiset toimet. Puhemiesvaltuuskuntaan kuuluneet kansanedustajat Tarja Filatov (sd.) ja Sari Raassina (kok.). kertoivat Suomen parhaista käytännöistä.

"Kuulimme, että Espanjassa on tulossa uusia lakiesityksiä näistä aiheista. Tasa-arvoa on edistettävä monialaisesti ja kaikilla tasoilla, myös Euroopan unionissa yhdessä", Risikko painotti.

Parlamentin ylähuoneen puhemiehen Pío García-Escuderon tapaamisessa keskusteltiin tasa-arvon lisäksi muuttoliikkeestä ja siihen liittyvän EU-yhteistyön merkityksestä, maiden ja niiden parlamenttien välisen sekä kaupallisen yhteistyön kehittämisestä esimerkiksi terveysteknologiassa. Muissakin keskusteluissa nousivat esiin Suomen ja Espanjan haasteet terveydenhuollon kehittämisessä. Myös Suomen koulutusjärjestelmä kiinnosti.

Tiistaina Risikko avasi Suomen kunniakonsulikokouksen kiittäen konsuleita heidän arvokkaasta työstään Suomen puolesta. Hän kertoi lisäksi ajankohtaisista kysymyksistä Suomessa, kuten kevään vaaleista ja Suomen tulevasta EU-puheenjohtajuudesta. Valtuuskunta tutustui myös Suomen Madridin-instituutin uusiin tiloihin ja toimintaan sekä sai tietoa yrityksille suunnatusta Team Finland -toiminnasta ja matkailun edistämisestä Espanjan Business Finlandin kasvavalta tiimiltä. 

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet