Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Puolan, Slovakian, Unkarin ja Tšekin kunniakonsulit vierailivat eduskunnassa

Julkaistu 13.9.2022 14.55
Kunniakonsulit seisovat ryhmäkuvassa Eduskuntatalon Valtiosalissa.

Puolan, Slovakian, Unkarin ja Tšekin kunniakonsulit vierailivat eduskunnassa

​Suomen kunniakonsulit Puolasta, Slovakiasta, Unkarista ja Tšekistä vierailivat eduskunnassa tiistaina 13. syyskuuta. Vierailullaan he perehtyivät eduskunnan historiaan, toimintaan ja parlamentaarisen diplomatian vahvuuksiin. Lisäksi eduskunnan vastaavien ystävyysryhmien puheenjohtajat keskustelivat vieraiden kanssa maailmanpoliittisesta tilanteesta sekä kahdenvälisistä suhteista.

Ulkoministeriö kutsuu kunkin maan kunniakonsulit Suomeen noin kerran kymmenessä vuodessa. Matkan tarkoituksena on antaa kunniakonsuleille mahdollisuus kartuttaa Suomi-tietouttaan ja verkostoitua keskeisten suomalaisten toimijoiden kanssa. Tämän vuoden vierailun keskeisenä teemana on vihreä ja digitaalinen siirtymä sopeutumiskyvyn vahvistajana.

Kunniakonsulit ovat yksityishenkilöitä, jotka hoitavat tehtäväänsä sivutoimisesti palkkiotta. He täydentävät Suomen virallista edustustoverkkoa ulkomailla muun muassa auttamalla ja neuvomalla hätään joutuneita suomalaisia sekä edistämällä Suomen ja asemamaan kaupallis-taloudellisia ja kulttuurisuhteita.

Aihealueet
Kansainväliset asiat