Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Romanian senaatin puhemies vieraili eduskunnassa

Julkaistu 24.5.2022 15.15

​Puhemies Matti Vanhanen ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ottivat vastaan Romanian senaatin puhemiehen Florin Cîțun Eduskuntatalon portailla 24. toukokuuta 2022.

Romanian senaatin puhemies vieraili eduskunnassa

​Romanian senaatin puhemies Florin Cîțu vieraili Suomessa 24. toukokuuta eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) kutsusta.

Puhemiehet keskustelivat tapaamisessaan kahdenvälisistä kysymyksistä, Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Ukrainan tukemisesta sen puolustaessa itsenäisyyttään ja vapauttaan. Puhemiehet keskustelivat myös Euroopan energiahuollosta. Puhemies Vanhanen kiitti Romanian tuesta Naton avointen ovien politiikalle ja Suomen jäsenyyshakemukselle. Keskusteluun osallistui myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.).

Puhemies Cîțu tapasi myös suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassin (vihr.), 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelän (ps.) ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Petteri Orpon (kok.).

Cîțu seurasi vierailullaan eduskunnan täysistuntoa ja tapasi myös pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja ulkoministeriön valtiosihteeri Johanna Sumuvuoren.

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet