Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Katso tallenne: ”Saako eduskunnassa sanoa mitä vain?” – kysy puhemiehiltä eduskunnan puhekulttuurista

Julkaistu 27.9.2021 10.00
Muokattu 28.9.2021 18.46

Katso tallenne: ”Saako eduskunnassa sanoa mitä vain?” – kysy puhemiehiltä eduskunnan puhekulttuurista

​Eduskunnan ja keskustakirjasto Oodin yhteistyö yli Kansalaistorin jatkuu. Oodissa 28.9. ja 5.10. järjestettävissä tilaisuuksissa eduskunnan puhemiehet keskustelevat ja vastaavat kansalaisten kysymyksiin eduskunnan puhekulttuurista.  ​

Saako eduskunnassa sanoa mitä vain mieleen juolahtaa? Millainen on vaikuttava puheenvuoro? Onko poliittinen keskustelu muuttumassa pelkäksi riitelyksi? Millaista on terve demokraattinen keskustelukulttuuri ja miten sitä vaalitaan eduskunnassa?  

Esimerkiksi näihin kysymyksiin voi saada vastauksen suoraan puhemiehiltä. Kysymyksiä molempiin tilaisuuksiin voi esittää ennakolta verkkokyselyssä

Tilaisuudet alkavat puhemiesten lyhyillä alustuksilla. Niiden jälkeen kansalaisten kysymyksiä puhemiehille välittää Yleltä tuttu toimittaja Rosa Kettumäki.  

28.9. klo 17–18 kysymyksiin vastaa eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Tilaisuudessa keskitytään erityisesti kysymyksiin rakentavan puhekulttuurin huoltamisesta ja ylläpitämisestä eduskunnassa.  

Katso tallenne 28.9. tilaisuudesta >>

5.10. klo 17–18 ovat äänessä varapuhemiehet Antti Rinne ja Juho Eerola. Tilaisuudessa painotetaan kysymyksiä väittelyn ja hallituksen–oppositio-asetelman merkityksestä demokraattiselle keskustelulle.     

Tapahtumat ovat osa Hyvin sanottu​ -hanketta, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. 


Aihealueet
Puhemiehet; Kirjasto; Nuorten eduskunta