Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Sivistysvaliokunnan ja hallintovaliokunnan yhteiskuuleminen Kiusaaminen ja fyysinen väkivalta kouluissa

Julkaistu 21.10.2020 13.30
Muokattu 21.10.2020 13.38

Sivistysvaliokunnan ja hallintovaliokunnan yhteiskuuleminen Kiusaaminen ja fyysinen väkivalta kouluissa

​Sivistysvaliokunta ja hallintovaliokunta järjestivät julkisen yhteiskuulemisen Kiusaaminen ja fyysinen väkivalta kouluissa keskiviikkona 21.10.2020. Kuuleminen liittyi valtiopäiväasiaan​ O 64/2020.  

Tilaisuudessa kuultiin Teams-yhteyden välityksellä Kristiina Laitista ja Laura Franckea Opetushallituksesta, Antti Ikosta Suomen Rehtorit ry:stä, Nina Lahtista OAJ ry:stä, Katja Asikaista Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:stä, Ulla Siimestä Suomen Vanhempainliitto ry:stä, Matti Hirvosta Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkosta sekä professori Mirjam Kallandia.

Valiokuntien puheenjohtajien Paula Risikon (kok) ja Riikka Purran (ps) vetämässä tilaisuudessa korostettiin moniammatillista apua kiusaajille ja kiusatuille sekä tuotiin esille, että ennaltaehkäisyssä ja ongelmaan puuttumisessa on tärkeää yhteistyö lasten ja vanhempien kanssa. Kiusaamisen ehkäisyyn ja siihen puuttumiseen kouluissa tarvitaan myös lainsäädännön muutoksia. Arjen turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoista.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa eduskunnan verkkolähetyspalvelussa​​​


Aihealueet
Sivistysvaliokunta; Hallintovaliokunta; Valiokunnat; Nuorten eduskunta