Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Suuri valiokunta kuuli valtiovarainministeri Urpilaista Espanjan lainaohjelmasta

Julkaistu 19.7.2012 0.00
 

Suuri valiokunta kuuli valtiovarainministeri Urpilaista Espanjan lainaohjelmasta

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) oli suuren valiokunnan kuultavana torstaina 19. heinäkuuta. Valiokunta evästi ministeri Urpilaista euroryhmän perjantaiseen puhelinkokoukseen, jossa käsitellään Espanjan pankkisektorin vakauttamisohjelmaa.

Ministeri Urpilainen selvitti valiokunnalle vakauttamisohjelman sekä siihen liittyvän Suomen ja Espanjan välisen vakuusjärjestelyn yksityiskohtia. Ennen perjantaista euroryhmää eduskunta käsittelee täysistunnossaan tänään ja huomenna valtioneuvoston tiedonantoa Espanjan rahoitusjärjestelmän vakauttamisohjelmasta ja siihen liittyvästä valtiontakauksesta. ERVV:tä koskevan lain mukaisesti eduskunnan on hyväksyttävä tiedonanto täysistunnossaan, jotta Suomi voi olla ohjelmassa mukana.

Valiokunta sai myös pyytämänsä lisäselvityksen 29.6.2012 pidetyn euroalueen huippukokouksen päätöksistä. Selvitys päätettiin lähettää valtiovarainvaliokuntaan ja talousvaliokuntaan sekä välittömästi tiedoksi kaikille eduskunnan jäsenille ja se on luettavissa eduskunnan verkkosivuilla.

Lisätiedot:
Valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri, puh. 09 432 3004
Valiokuntaneuvos Peter Saramo, puh. 09 432 2064

Aihealueet